Bu poğaça tarifini Funda Ceyhan 'ın blogunda gördüm ve dün gece de annemin doğum günü için yaptım. Yapım aşamalarınıda fotoğrafladım. Çok başarılı bir poğaça herkese tavsiye ederim.
Her bir milföy dilimini üçe kesip rulo yaptım ve üst üste koyarak merdane yardımıyla açtım. İçine istediğiniz harcı (ben zeytin, kırmızı biber, kekik karışımı koydum)koyup poğaça gibi kapattım. Üzerine yumurta sürüp yarısına susam yarısına çörek otu ekeledim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirdim.
Akşamdan yaptım işten geldikten sonra zorluk olmasın diye çünkü pastasını da ben yaptım anneciğimin. Her şey o kadar çok sıkıştı ki poğaçaların pişmiş hallerini fotoğraflamayı unuttum. Tabii poğaçaları herkes o kadar çok beğendi ki fotoğraf çekmeye numunelik bile kalmadı :) İnşallah günüme de yapmayı düşünüyorum o zaman çekerim .
Bu günlerde anneannemi kaybettiğimizden içi tam kış havasına girmişti. Bende tekrar hayatına güzellikler gelsin diye bu bahar dallarını yaptım. Umarım uğurlu gelir.. Seni seviyorum annişkom :)
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM Hobi VAKTİ :)
YanıtlaSil