6 Kasım 2012 Salı

Zerde

Zerde Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa Tekirdağ ve Edirne yörelerine ait bir tatlıdır. Düğünlerin ve Sünnet Törenlerinin vazgeçilmezidir. vazgeçilmesidir. Bende bayılırım ve en son annem yeğenim Nedretefenin sünnetinde yapmıştı. Bu fotoğrafda o günden kalma :)


Malzemeler:
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 çaybardağı pirinç
1,5 çorba kaşığı nişasta
kuşüzümü
Dolmalık fıstık
Safran
Gülsuyu
Yapılışı:
1 bardak suyun içine safranı ekleyin birazda aroma versin diye gülsuyu dökün. Bunu akşamdan yaparsanız safranlar daha güzel açılır ve renk verir. 1 çay bardağı pirinci iyice haşlayın. Tencereye 6 su bardağı suyu, haşlanmış pirinci, toz şekeri ve safranı koyun kaynatın. İyice kaynayınca suda açılmış 1,5 çorba kaşığı nişastayıda ekleyin. Zerde kaynayınca kaselere döküp dolmalık fıstık ve kuşüzümüye süsleyin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder