Pırasalı Patatesli Kek
Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 2 patates
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 50 gr kaşar
- 1 tutam maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase tulum peyniri (ben evdeki beyaz peyniri kullandım)
- tuz, karabiber
- 6-7 yemek kaşığı un
Pırasaları ince ince kesip az yağda kavurun. Diğer tarafta patatesleri rendeleyin ve içine tüm malzemeleri karıştırıp yağlanmış borcama yada kek kalıbına dökün. Ben kek kalıbına döktüm peynirli olduğu için çok düzgün çıkmadı siz düz tepsiye yada borcama dökün derim. Üzerini çeri domateslerle süsleyip 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Portakal Soslu Kek
Malzemeler
- 3 yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğunun suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için :
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 portakal suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
Tüm malzemeleri karıştır ve keki dikdörtgen borcama dök. Kek biraz ince olucak. Kek pişerken sosunu da bir tencerede pişir. Sıcakken keki dilimlere ayır ve sosu üzerine gezdir. İkisi de sıcak olucak. Benim dikdörtgen borcamım annemdeydi bende küçüğe koydum ama kek biraz kalın oldu sosunu tam yemedi. Yinede tüm aksiliklere rağmen her iki tarifiminde tadı muhteşem denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler
Sibelcim merhabalar,
YanıtlaSilHafta sonu yaptıkların harika.
Daha doğrusu yaptıkların birbirinden harika olmuş.
Pırasalı patatesli kekini mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık, sevgiler...
teşekkür ederim Pırılcım denediğin zaman yorumunu bekliyorum tekrar:)
SilKek tariflerinizi denedim ikiside çok güzel oldu tariflerinizin devamını bekliyoruz :)
YanıtlaSil